دستور ping چیست ؟ چه کاربردهایی دارد؟ دستور پینگ شبکه از پرکاربردترین دستورات cmd است که برای عیبیابی در شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. به عبارتی شما با اجرای دستور پینگ میتوانید بررسی کنید که:
همانطور که میبینید، کاربردهای دستور ping در شبکه بسیار مفید بوده و همین موضوع باعث شده تا روزانه حجم عظیمی از کاربران از این دستور استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد دستور ping در cmd توضح دهیم؛ با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
در ادولین قدم باید بدانیم که ping مخفف چیست ؟ این عبارت اختصاری از کلمات Packet InterNet Groper است که فرآیند ارسال سیگنال به هاست به منظور دریافت پاسخ را شامل میشود. دستور های ping عموما دو هدف کلی دارند:
در همین راستا، تست ping از مهمترین دستوراتی است که به منظور تست و عیبیابی مورد استفاده قرار میگیرد. علت این امر این است که این دستور، مدت زمان ارسال داده از کامپیوتر، عبور از اتصالات مختلف اینترنت و نودها و در نهایت رسیدن به کامپیوتر مقصد و سپس پاسخ و بازگشت به منبع را اندازه میگیرد.
دستور ping شبکه برای اینکه بتواند تمامی وظایف خود را به خوبی انجام دهد، از پروتکل ICMP در کنار IP استفاده میکند. icmp از اساسیترین و پایهترین پروتکلهای اینترنت است که توسط دیوایسهای تحت شبکه (برای مثال روتر ) جهت نمایش ارور پیامهای ارسالی مانند عدم برقراری اتصال به روتر یا هاست مورد استفاده قرار میگیرد.
به بیانی دیگر، کار پروتکل icmp این است که اطلاعات مربوط به مشکلات اتصال شبکه را به منبع انتقالی که دچار مشکل شده، برساند. در نهایت این کار پیامهایی مانند شبکه مقصد غیرقابل دسترسی، مسیر منبع ناموفق و خاموش شدن منبع به نمایش درمیآیند. این پروتکل برای این کار از یک ساختار بسته داده با یک هدر 8 بایت و بخش داده با اندازه متغیر استفاده مینماید.
در نهایت اینکه حفظ ارتباط موفقیت آمیز میان دستگاهها به منظور به منظور حفظ امنیت شبکه بسیار حائز اهمیت است؛ به همین منظور پروتکل های icmp بسیار مهم و پرکاربرد هستند.
پیشنهاد مطالعه: از آنجایی که صحبت بیشتر در مورد پروتکل icmp در این مقاله نمیگنجد، پیشنهاد میکنیم به وبلاگ ابرآراز مراجعه کرده و مقاله icmp چیست را مطالعه کنید تا در نهایت بتوانید به درک بهتری نسبت به معنی دستور ping برسید.عملکرد دستور ping بدین شکل است که بستههای سیگنالی را که عموما ۳۲ یا ۵۶ بایتی هستند را به هاست ارسال میکند. لازم به ذکر است که سیگنال های ارسالی درخواست echo را شامل میشود. در نهایت اگر هاست موردنظر در دسترس باشد، بسته سیگنال دیگری به نام Reply یا پاسخ را پس میفرستد.
منظور از پینگ تایم (Ping Time) نیز مدت زمانی است که بسته به هاست رسیده و پاسخ را به فرستنده درخواست بازمیگرداند. این مدت زمان با واحد میلی ثانیه اندازه گرفته میشود. خروجی دستور های پینگ با توجه به نوع سیستم عامل متغیر هستند؛ اما تمامی خروجیها را میتوان در مواد زیر خلاصه کرد:
Ping Rate یا Latency که در زبان فارسی با نام زمان تاخیر نیز شناخته میشود، اعدادی را در برمیگیرد که هدف آنها نمایش میزان زمان تاخیر در اینترنت به میلی ثانیه است. هرچه عدد نمایش داده شده بیشتر باشد، بدنی معناست که تاخیر در زمان ارسال اطلاعات در شبکه زیاد است. اگر طرفدار بازیهای آنلاین هستید، مطمئنا میدانید که این عدد باید کمتر از ۳۰ میلی ثانیه باشد تا بتوانید عملکرد درستی داشته باشید.
اما اگر به عنوان یک کاربر معمولی فعالیت دارید باید بدانید که زیر صد ثانیه نیز عدد نرمالی است. برای درک بهتر این موضوع، حالات بهتر آن را بررسی خواهیم کرد:
حال که دریافتید دستور ping چیست و چه کاربردهایی دارد، زمان آن است که با نحوه استفاده از آن نیز آشنا شوید. در اینجا میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که دستور ping چگونه کار میکند ؟ برای کار با دستور پینگ به صورت همزمان، دکمههای win و R را فشار داده و یا در قسمت سرچ ویندوز، عبارت Run را تایپ کنید. سپس در پنجره باز شده عبارت cmd را وارد کنید تا محیط cmd در دسترس شما قرار بگیرد.
در این مرحله شما باید با وارد کردن انواع دستور پینگ ، موارد موردنیاز خود را بررسی کنید. در ادامه مهمترین این دستورات را بررسی میکنیم.
سادهترین کاربرد دستور ping ، استفاده از آن به همراه آدرس IP و یا Domain Name (نام دامنه هاستی که میخواهید به آن پینگ کنید) است؛ چیزی شبیه به این مورد: ping 123.123.123.123. لازم به ذکر است که این آدرس، میتواند مربوط به پرینتر یا سوئیچ یا روتر و یا هر Node دیگری در شبکه باشد. نکته قابل اهمیت این است که این Node دارای IP است.
دستورات کامل ping نیز مانند دیگر دستورات cmd، سوییچها و پارامترهایی را شامل میشود که هریک کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه این موارد را برررسی میکنیم:
یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که اگر در زمان وارد کردن دستور ping ، با عبارت Time out مواجه شدید، بدین معناست که اتصال به هاست موردنظر امکان پذیر نیست و یا ارتباط قطع و وصل میشود.
مطمئنا میدانید که کامپیوترها برای برقراری با یکدیگر از آدرس IP استفاده میکنند. اما آدرس آی پی وجود دارد که نمیتوان برای این هدف از آن استفاده کرد؛ IP آدرس ۱۲۷.۰.۰.۱. این IP به عنوان آدرس لوک بک (Lookback) یا لوکال هاست شناخته شده و به کامپیوتر مورد استفاده شما که دستور پینگ را به آن میدهید، اشاره دارد.
دستور 8.8.8.8، دستور ping برای اتصال اینترنت و تست برقراری اراتباط با اینترنت است. اگر در پاسخ به این دستور، عبارت Time out نمایش داده شود، بدین معناست که ارتباط شما با اینترنت قطع شده است. این مورد میتواند براثر عوامل متعددی باشد که برخی از رایجترین آنها عبارتند از:
دستور پینگ 4.2.2.4 همانند دستور 8.8.8.8 برای تست برقراری ارتباط با اینترنت استفاده میشود. دستورات دیگری که برای این کار میتوان استفاده کرد عبارتند از:
نظری برای این خبر ثبت نشده است .
مشهد - بلوار شهید دستغیب - نبش بیستون - مجتمع تک - طبقه اول - واحد 215